I. Országos vadászünnep!

(ez most tréfa, ami április 1-én elmaradt)

A vadászathoz szorosan kötődő érdekvédelmi szervezetek (NAK, MAGOSZ) segítségére sietnek a vadászkamarának. Belátták ugyanis, hogy megyei vagy országos vadásznapjaink mennyire unalmasak, egyhangúak, így innovatív újításokkal, merész programelemekkel tarkított élménnyé varázsolják a vadászati törvény megszavazásának évfordulóját.

vadaszati_torveny.jpg

Lesz ugrálóvár és törvénysimogató is. Győrffy Balázs, a jogtörténeti jelentőségű vadászati törvényt a földtulajdonosok érdekeit képviselő többi szervezettel (OMVK, OMVV) előkészítő bizottság elnöke sajtótájékoztatóján elmondta: szeretnék igazán közel hozni a jogtörténeti jelentőségű vadászati törvényt az emberekhez, ezért egy olyan élményparkot hoznak létre, ahol minden érzékszervünkön keresztül tudják majd érzékeltetni az új, jogtörténeti jelentőségű törvényt.

Sok látogatót vonz majd bizonyára a törvénysimogató, ahol a jogtörténeti jelentőségű vadászati törvény első, hitelesített másolatát érinthetik meg pár pillanatra majd a vadászok. Lesz törvénykezősarok, ahol még a legkisebbek is tudnak majd panelekből (pl.: széles körű egyeztetés, szakmai konszenzus, középpontban a vad, jogtörténeti jelentőségű, mindenki elmondhatta a véleményét stb.) saját, jogtörténeti jelentőségű vadászati törvényt összerakni, ami nem lesz rosszabb a valódinál.

Naponta egyszer dr. Jámbor László hitelesített hasonmása egy szervezett túrán vezeti körbe az érdeklődőket azon a kiállításon, ahol a jogtörténeti jelentőségű törvény előkészítésének folyamatáról készült képek lesznek kiállítva, valamint olyan, kortárs alkotók festményei, amiket az új vadászati törvény ihletett. A túra végén pedig lehet majd szelfizni a jogtörténeti jelentőségű törvény eredeti példányával is.

Külön kiállító teremben kapnak majd helyet a jogtörténeti jelentőségű törvénymódosítás embert próbáló munkáját végrehajtó FM-es hivatalnokok, akik élőképet formázva játsszák újra a minisztériumhoz beérkezett vélemények feldolgozását, ilyenformán:

illusztracio_apr_1_trefahoz.png

Egy tölgyfalombokkal dúsan feldíszített vitrinben pedig maga Jámbor László tart előadást arról, hogy az új jogtörténeti jelentőségű vadászati törvény milyen mélyen gyökerezik a magyar jogrendszerben, és párhuzamot von a legutóbbi törvénymódosítás valamint II. Ulászló XVIII. törvénycikke között, ami a vadászatot nemesi előjoggá tette.

Az érdektelenségtől nem tartanak a szervezők, mint mondják, a részvételre erős motivációt jelent majd, hogy az I. Országos Vadászünnep végén minden résztvevő saját vadászati kitüntetéshez juthat a bejáratoknál elhelyezett automatákból, így a mindennapi gyakorlattól eltérően olyanokat is kitüntetnek, akik meg is érdemlik.

Az elkövetkezendő üzemtervi ciklusban az Országos Vadászünnepet mindenképp megtartják, hogy a vadászatra jogosultak méltóképp megemlékezhessenek a jogtörténeti jelentőségű eseményről (az azt követő 20 évben vadászatra jogosult szervezetek még nem juttatták el az NAK-hoz és a MAGOSZ-hoz állásfoglalásukat, hogy szintén meg kívánják-e ünnepelni éves rendszerességgel az emlékezetes napot). A rendezvénynek minden alkalommal más-más tájegység adhat majd otthont, a sorrendet a tájegységi fővadászok volt évfolyamtársainak és/vagy rokonainak az FM hierarchiájában elfoglalt pozíciója határozza majd meg.