Bemutatjuk Sebestyén Balázs marketingesét!

9aee3ef6e447a34d1bfcd971b8beb45dfa28beb3_1.jpg

Gratulálunk Bajdik Péternek, a vadászkamara főtitkárának! Hiszen alig három hét után sikerült elérnie, hogy a Balázsék Showban ismét foglalkozzanak a vadászattal. Tök jól elpoénkodtak azzal, hogy hogyan csalná ki Balázst az erdőbe és lövetné le vadászbalesetnek álcázva. Ha ez nem elég, a reggeli műsorsáv leghallgatottabb adásában ismét elhangozhattak a következők:

 „Vakok ezek a vadászok vagy megint részegek voltak?”

„Az alkoholtól a szürke hályog már ráereszkedett a szemére. Miért nem őt lövik le, milyen jó lenne…”

„A hatalmukat fitogtató, kisebbségi komplexussal rendelkező, egyébként a fegyverben, az erőszakban igen hívő, kisebbségi komplexussal rendelkező, péniszhosszabbító emberek mennek vadásznak, tisztelet a nagyon kevés kivételnek.”

„Istent játszanak és közben alkoholisták.”

„Nem tudom sajnálni, még azt sem, amikor az egyik lelövi a másikat. Olyan seggek, komolyan mondom. Isznak, tivornyáznak, részegek.”

„8 éves gyerek infantilis szintjén vannak. Idióta, ostoba vadászok.”

Mondják a blogunkra, hogy örök ellenzékiek, összeférhetetlenek vagyunk, meg csak kritizálunk. A helyzet hozza ezt, igyekeznénk bizonyítani, hogy nem így van. Csak hát alkalmat nem nagyon találunk… Itt a példa. Történt ugyanis ma reggel (8.20-tól), miután tegnap – három (3, three, drei) héttel az eset után – a vadászkamara nyílt levélben reagált a novemberi műsorra. Döntsétek el, hogy hőbörgünk, vagy igazunk van, amikor azt mondom, hogy orbitális baromság a kamarának (jobban mondva a kamara főtitkárának) ez az irománya.

Menjünk időrendben. Vadászberkekben és a közvéleményben lassan elfeledett sztori (volt eddig), hogy 2018. november 22-én a Rádió 1 reggeli műsorában bizonyos Sebestyén Balázs és két hasonszőrű éterbetyár fél órán keresztül válogatott mocsokkal kenegette a vadászokat. Többünknél kicsapda a biztosítékot, a teljesség igénye nélkül, a Facebook-os megnyilvánulásokat ki is hagyva a felsorolásból, időrendben a műsor utózöngéi:

  • másnap reagált a Blikknek az OMVV (link), amit egy csomó helyen idéztek az országos portálokon (index, hu és maga a blikk: három a négy legnagyobb portál közül, csak hogy a nagyokat említsük),
  • szintén másnap írt erről a Magasles blog (link),
  • két nap múlva a Magasles tovább ütötte a mikrofonhuszárokat (link),
  • három nappal rá reagáltunk mi, a Beírókönyv (link) (a poszt kiemelkedő, 1689-es olvasottságot ért el, és egy másik posztban a túlnyomó többség arra szavazott, hogy a kamarának kellett volna reagálnia
  • három nappal rá írt erről egy másik közéleti blog, a Tibi atya – a vadászatot erősítve (link)
  • öt nappal később reagált ismét csak az OMVV a Zoom.hu-nak (link),
  • egy héttel később ismét elővették a témát, mert S. Balázs mellé becsatlakozott Puzsér Róbert is (link).

 - Hogy hívnak, fiam?

- ...

- Mondom hogy hívnak?!

- ...

- Fiam, füveztél, vagy mi van?

- ...Petinek...

- Na, azért. És hanyadikba jársz?

- ...

- Mondom hanyadikba jársz?!

- ... nem füveztem...

(A viccre a szakközépből emlékszem, a személynevek bármiféle hasonlósága, egybeesése pusztán a véletlen műve.)

Kb. ekkor el is ült a dolog, még azzal együtt is, hogy S. Balázs még egyszer-kétszer utánunk köpött. De ekkor ébredt fel az óriás: az egyéni vadászok büszke érdekképviselete ellentámadásba lendült. Magához a nyílt levélhez a magyartalanságoktól, logikai zavaroktól eltekintve csak három megjegyzés:

  • Visszaköszön a régi, szép komcsi idők mentalitása: „A magyar vadásztársadalom képviseletében nyílt levéllel fordultunk a Rádió1 szerkesztőségéhez és a reggeli adás műsorvezetőihez, annak érdekében, hogy felhívjuk figyelmüket az objektív tájékoztatás fontosságára és arra, hogy távolítsák el a magyar vadászokat becsmérlő, sértő adást.” Nem kell meggyőzni, esetleg vitában legyőzni, fel sem merül, hogy médiakampány induljon, fizetett cikkek jelenjenek meg az éves milliárdos költségvetésből. Tisztán, a sztálini elvek alapján el kell tüntetni, ami kellemetlen. „Van ember, van probléma! Nincs ember, nincs probléma.” Kár, hogy elvitetni nem lehet a fekete Volgával.
  • „Bár tudjuk, hogy a legtöbbünket „seggnek” tartja és a saját szavaival: „az sem érdekli, hogy mit szólnak a vadászok”, mégis tennénk egy kísérletet, hogy műsoruk objektivitását vagy annak legalább a látszatát próbáljuk meg – ha lehet együtt gondolkodással – fenntartani.” Kemény érdekképviselet… csak az maradt ki, hogy „bocsánat, hogy levelemmel zavarom.”
  • „Sajnálatos módon vadászbalesetből is előfordul 1-2 eset éves szinten, de ennek vajmi kevés köze van az alkoholfogyasztáshoz, ténylegesen a szó szoros értelmében balesetekről beszélhetünk.” – Lehet védeni a mundér becsületét, de fullba tolni a kretént…? Idén csak novemberben három vadászbaleset volt, meg májusban egy halálos, és a hírek szerint egyik sem volt vétlen. Mindhárom esetben a vadász nem tartotta be a szabályokat. Ezt nem csak mi tudjuk, hanem bárki, aki használja a Google-t.

21498148_cee28b087245f1177c85cae826577046_wm_1.pngDe nem ez a legszomorúbb. Ha ez a szövegzavar a mocskolódás után 1-2 napon belül megjelenik, akkor elismertük volna, hogy amatőr módon, de legalább a legjobb szándékkal megpróbálták. Így viszont mi is történt? A kamara

  1. három héttel később, amikor már lecsengett a balhé,
  2. azután, hogy három hete arról harsog minden vadászfórum, hogy az érdekképviselet nem csinál semmit,
  3. reklámot csinált és hallgatottságot generált Sebestyén Balázsnak és falkájának, amikor már elfelejtették őket sőt valószínűleg ők is az egészet,
  4. lehetőséget adott Balázsnak, hogy ismét elmondja az összes mocskolódását,
  5. lehetőséget adott, hogy újabb 20 percen át a vadászbaleseteken lovagoljanak a műsorban.

Na, ezért írom, hogy a kamara főtitkára a Balázsék show marketingese.

 

Utóirat

 

A kamarai közegben hajbókolni szokás minden baromságra, elismerően gratulálni, tapsolni. Egymás dicsérgetése, ez a pót- és látszatcselekvés (a kitüntetések kilóival súlyosbítva) hivatott igazolni a nem vagy alig létező teljesítményt. Bizonyára reggel óta kapja a vállveregetést a főtitkár. Ha lesz mihez, Isten bizony, mi is gratulálunk, dicsérni is fogunk. Ezt írtuk már sokszor. Megtettük a vadgazdálkodási alappal kapcsolatban is. De nem fogunk tapsikolni ahhoz, hogy a túltartott és túletetett kamarai központi apparátus hatékonysága a lézervágók korában egy kopott kőszekercéével vetekszik, a reakcióideje meg – köztudottan nem csak ebben az ügyben! – a távíróéval.

És még kevésbé fogunk tapsikolni, ellenben fütyülünk, és piros lapot mutatunk fel, amikor mindehhez cselezve még több pénzt próbálnak kihúzni a zsebünkből.