Mikrofonnal fekve nyomni

„Azon a napon, amikor a bűn az ártatlanság képében tetszeleg, érdekes áttétel folytán az ártatlanságot szólítja fel önigazolásra.” (Camus)

583912_balazs-ezzel-a-mozdulattal-probalta-jelezni_1.jpgNos, ez jutott eszembe, amikor korunk egyik celebje közvetlenül azután, hogy az egyik bevásárlóközpontban megette az öt hét alatt – egy négyzetméteren tizenkét fajtársával együtt – hizlalt brojler csirkéből készített szendvicsét, igyekezett, még tele pofával legyilkosozni, alkoholistázni, hülyézni, seggezni minket, vadászokat, akik a szabadon élő vadállatok húsát fogyasztjuk jelentős részben.

Fontosnak tartotta azt is, hogy kitérjen a péniszünk méretére (a női vadászokkal kapcsolatban nem tért ki arra, hogy nekik mijük nem megfelelő méretű…), azonban a magyar vadászok legendás képességeiről köztudomású, hogy ódák születtek már. Biztosan tudjuk, hogy az a saját tapasztalat, amire ez a nagyra nőtt ember hivatkozik, valami félreértés eredménye lehet. De hogy hogyan szerezte mindezt, remélem titokban marad. Mindenesetre az érdekes, hogy az első benyomásunk vele kapcsolatban igaznak bizonyul.

583916_1.jpgHiába... ami egy szobafestőnek az ecset, a kőművesnek a vízmérték, a média hamis dicsfényében úszóinak a tahóság. A tahóság, ami egyben a portéka is, munkaeszköz. Erény, amelyet legfőbb munkavállalói „értékként” kínálnak azok, akik dögevőként próbálják kihasználni, hogy a minimális tudás ellenére is szabadon mondhatják a véleményüket, és bárkit egyoldalúan, általánosítva sértegethetnek. Bugrisnak lenni ma jövedelmező. Sőt! Egy szakma! A lényeg, hogy a fogyasztók reakcióit nem ismerve úgy kell egy büdös bunkónak lenni, hogy beleszőjék a mondókába a menekülés lehetőségét is. Válogatott hazugságokat vágnak a célcsoport fejéhez, majd hozzáteszik, hogy „tisztelet a kivételnek”, amire akkor van szükség, ha esetleg a felháborodás túl nagyra nő, és visszavonulni jövedelmezőbb, mint kitartani a hazugságok és a rosszindulat mellett.

Rendkívül kíváncsi lennék rá, hogy ha én azt állítanám, miszerint minden szőkésbarna rádiós műsörvezető, akinek SB a monogramja, kismacskákkal fajtalankodik, vérfertőző viszonyt tart fenn, gázkamrát üzemeltet, és szabadidejében pedofil – de csak amikor nincs belőve – ám hozzátenném, hogy „tisztelet a kivételnek”, akkor vajon megsértődne-e az, akire egyáltalán nem véletlenül gondolok.

Ez a helyzet kiváló lehetőséget nyújt arra is, hogy felmérjük, hogy állunk az önvédelem terén, és kiderüljön, milyen állapotban van a szervezeti immunrendszerünk. Úgy látszik, a stresszteszten elbuktunk, és kiütötte a szánkat a herpesz.

Az OMVV szóvivője az egyetlen, aki értékelhetően reagált a gusztustalan vádakra. A legnagyobb költségvetéssel rendelkező vadászati érdekképviselet – vagyis a vadászkamara –  épp napjainkban szeretne minket valahogy megsarcolni, és duplájára emelni a vadászjegy árát, és/vagy a kamarai tagdíjat. Cserébe viszont egyetlen szóval sem kommentálják, amikor alávaló gyilkosoknak nevezik a „vadászok többségét”. Egyébiránt ki és mit tudna mondani? Mert most nem elég annyi, hogy valamelyik propagandaanyagot befűzik a világ legjobb vadászati törvényéről, az állítólagos közösen gondolkodásról, és a konszenzusos megállapodásra törekvés fontosságáról, meg arról, hogy „mindenki leírhatta a véleményét” csak éppen utána kidobták a papírkosárba. Önök emlékeznek akárcsak egy olyan esetre, amikor gyaláztak minket például a kutyalövések esetén, és a kamara a vadásztársadalom védelmére sietett volna, majd határozottan kiállt volna értünk? Na meg aztán ki lenne rá alkalmas? Hisz mint tudjuk a kommunikációs referenst épp ezek a bőbeszédűek rúgták ki.

Utóirat

 

Fizessük csak be azt a plusz tízezer forintot. Cserébe idézem, amit az elnök úrtól kapni szoktunk: „Nem kell vele foglalkozni”. Jobb híján azt javaslom, hogy csukjuk be a szemünket, és higgyük azt, hogy elbújtunk.

Glück Balázs