Az elnök szava 3.0

2a2ec9d600000578-3147816-image-a-18_1435874050128_1.jpgEgy nappal a küldöttközgyűlés előtt interjú jelent meg Jámbor Lászlóval, az OMVK elnökével a Magasles blogon. Ebben újabb hazugságon kaphatjuk. Fontosnak érezzük, hogy a küldöttek felelősségük teljes tudatában hozhassanak döntéseket, így az alábbi levéllel hívtuk fel az elnöki kreativitásra a megyei kamarai vezetők figyelmét. (A ma reggeli posztunkat is elküldtük nekik.)

 

Tisztelt Kamarai Tisztségviselők! Vadásztársak!

Nem terveztük, hogy a holnapi közgyűlés előtti nap két levéllel is „zaklatni” fogjuk a küldötteket, azonban a mai napon megjelent egy interjú Jámbor Lászlóval, amiben úgy ítéljük meg, hogy súlyosan félrevezető állítások olvashatók. Az egyik ilyen kijelentés az alábbi:

„A vadászjegy árának emelését eredendően nem a Kamara kezdeményezte, hanem a Földművelésügyi Minisztérium a Vtv. módosításával kapcsolatos csomagba ültetve.”

Szeretném emlékeztetni a küldötteket Pap Gyula – akkor még – alelnök szavaira a vadászjegy árának emeléséről, amelyek a 2017. december 11-én tartott rendkívüli küldöttközgyűlésen hangzottak el:

„Őszintén sajnálom, hogy ez a néhány ezer forint politikai kérdéssé vált, mert ki kell mondanunk: ez történt. Ugyanakkor úgy gondolom, megfogalmazhatjuk, hogy a mi szempontunkból nem az. Azt is leszögezhetjük: a lelkiismeretünk tiszta, hiszen harcoltunk az emelésért, és ezúton üzenjük a lassan csaknem 70 000 vadásznak, hogy nem adjuk fel ezt a csatát."

 (forrás)

Azt gondolom, hogy ha ebben a kérdésben – egy a tagságot sújtó teher emelésében – harcra volt szükség, mert ez politikai kérdésnek tekinthető, akkor nyilvánvalóan az „ellenfél” csak az a minisztérium lehet, amelyik Jámbor úr megfogalmazása szerint az emelés kezdeményezőjeként jelenik meg. Azt logikailag nem tudjuk összerakni, hogy miközben – állítása szerint – a minisztérium kezdeményezte a vadászjegy árának emelését, ő lett volna egyben a kerékkötője is ugyanennek. Valaki tehát – vagy Pap Gyula, vagy Jámbor László – nem mond igazat. Már megint.

Hogy mi lehet az igazság ebben kérdésben, annak megítélését rátok bízzuk, de kérjük: legyetek figyelmesek a küldöttközgyűlésen, elemezzétek az elhangzottakat, és döntsetek felelősen!

 

Vadászüdvözlettel,
Glück Balázs