No comment

1_p_1.JPGA napokban látott napvilágot a hír, hogy Dr. Jámbor László, az Országos Magyar Vadászkamara elnöke hirtelen megszüntette Pechtol János főtitkár munkaviszonyát. A vadászati közélet iránt élénken érdeklődünk, történéseit folyamatosan követjük és véleményezzük. Most mégsem foglalunk állást abban a kérdésben, hogy kinek van igaza erkölcsi és jogi értelemben. Az alábbiak miatt nem tesszük:

  • Ellentmondást látunk a küldöttközgyűlés Alapszabályban rögzített főtitkár-választási joga, és az elnök egyszemélyi munkáltatói joga között, és nem tisztünk eldönteni, hogy melyik jogosultság a dominánsabb.
  • Pechtol János mostani menesztésének megítélésénél véleményünk szerint fontosabb kérdés, hogy miért nem történt meg a fiatalítás már sokkal korábban úgy az országos, mint a megyei szervezetek tisztségviselői (és nem csak a főtitkár) tekintetében.
  • Bárkinek is adnánk igazat kizárólag a menesztésre koncentrálva, az Olvasók nagy része azonnal beskatulyázna minket a „Jámbor emberei” vagy a „Pechtol emberei” kategóriába, holott mindkét esetben téves és elhamarkodott következtetést vonnának le.
  • Ahogy bárki munkájában, úgy Pechtol János főtitkári tevékenységében is vannak elismerésre méltó, és – bizonyára – kritizálható elemek is. Ez utóbbiakat nem ragadhatjuk ki, mert – úgymond – „sebzett oroszlánba nem rúgunk”.

Szerencsésnek tartanánk, ha nem húzódna el az új (?) főtitkár megválasztásáig tartó átmeneti időszak, és minél hamarabb pont kerülhetne e nem túl dicső történet végére.

Kíváncsian várjuk a fejleményeket.